dissabte, 10 d’octubre del 2009


La Dançà: Aportació alacantina al 9 d'Octubre




Un any més, Alacant s'ha sumat a la festa de tots els valencians. I si bé els actes centrals del 9 d'Octubre tenen lloc al Cap i Casal, la nostra façana marítima ha tornat a ser escenari d'una manifestació artística autòctona: La "Dançà".

L'espectacle de ball i música popular va tindre lloc ahir a migdia, amb l'eixida des de la Plaça de la Santíssima Faç (part de darrere de l'Ajuntament d'Alacant) de set parelles de ballarins del "Grupo de Danzas Postiguet", acompanyats per sis músics de rondalla, així com per les dolçaines i tabalets de la Colla Benacantil del barri de Sant Antoni. El grup, que està oferint des de fa tres anys el seu espectacle folclòric de dances de la província d'Alacant cada 9 d'Octubre, va desfilar fins a l'Esplanada contagiant els alacantins i visitants al llarg del seu recorregut i convidant-los a participar-hi.
Per als més jovenets, tallers de titelles de personatges històrics, de màscares, jocs medievals i teatre foren algunes de les activitats que tingueren lloc amb motiu del dia de tots els valencians a l'Esplanada, convocant un nombrós públic dins d'una jornada amb un oratge estiuenc.
Pel que fa a El Campello, vora 2.000 persones participaren ahir en els actes organitzats per la "Comissió Cívica 9 d'Octubre" de El Campello, entre els quals destaca la representació històrica per part d'escolars de l'entrada de Jaume I a València, la "Processó Cívica del Penó de la Conquesta" y la "Mocadorada". L'Ajuntament també va celebrar els seus actes institucionals, entre ells la Provessó de la Reial Senyera Valenciana. I a Sant Vicent del Raspeig un bon nombre de xiquets participaren en activitats esportives i d'oci del Consistori.
Alacant i l'Alacantí tornaren a eixir al carrer, a celebrar també el 9 d'Octubre i a reivindicar el seu lloc dins de la nostra pàtria valenciana, que hem de construir tots junts.

2 comentaris:

  1. Quina alegria veure com també des d'Alacant hi ha manifestacions en pro del País Valencià. Em causa molta tristor entrar en eixos blogs fets a Alacant on tot és en castellà i no fan mai cap referència al nostre país; tot per a ells es resumeix en "la provincia", "nuestra provincia". El nom del país al qual pertany "su provincia" no hi apareix mai. Jo també he nascut en "su provincia" però, per a mi, la província és solament un espai burocràtic.
    Segui endavant amb aquest blog

    ResponElimina
  2. Poc a poc, Carles. La situació ha canviat molt des de fa 15-20 anys, però encara queda un llarg camí per recòrrer...

    Gràcies pel teu recolzament. Un abraç!

    ResponElimina