dijous, 21 de gener del 2010


Darrers Aconteiximents

Hola a tots i totes. Lamente prou no haver pogut assistir a la reunió del divendres i a la conferència d'en Jordi Pujol. Pregue a Fabià que es done pressa en penjar la seua aportació, per tal de poder llegir-la i comentar-la.
A Ferran: dir-te que he llegit la teua aportació i que -com ens hem tractat tant en els darrers temps- he trobat un discurs que ja conec i que compartisc quasi al 100%.
No sé si algú s'haurà atrevit a preguntar a Jordi Pujol el que vos sug.geria a la meua carta privada. Comprenc que quasi podria sonar a descortesia (.....). Sí que m'agradaria que algú dels que hi assistiren fera una xicoteta crònica de l'esdeveniment.
Tinc una aportació que fer quan a la resposta que a Ferran (nom propi, no seudònim com el meu...) ha fet un company valencianista d'Elx (encara que d'altra sensibilitat per allò que el seu discurs destil.la).
El nacionalisme d'UxV no és quelcom neutre o "quimicament pur". Tracta de crear un discurs centrista. Jo entenc perfectament que la paraula (i el concepte) de "centrisme" repugna a més d'una sensibilitat. Tractaré d'explicar-ho: el centrisme expresa una aposta interclassista: ni representar els interessos de la burgesia ni els del proletariat (o d'altres sectors socials, etc, que puguen hui dia ubicar-se en la "clàsica contraposició" de la lluita de classes). Volem l'acord, el pacte..., no la victòria d'uns sobre altres.
A més de l'interclassisme, el centrisme aposta i ha d'apostar sempre...per veure
qualsevol tema social, polític, etc, des d'angles contrapossats, pero que és neces-
sari atendre al mateix temps: un eixemple fàcil d'entendre podria ser el de la immigració. Les dues postures extremes són fàcils d'expressar: "PAPERS PER A TOTS" o "QUE S'EN VAGEN TOTS A SA CASA". Qualsevol persona "normal" pot adonar-se que la veritat política (no sé si la humana...o divina...) implica una transacció entre estes dues postures extremes: ni podem donar papers a tots ni podem tancar totes les fronteres "a cal y canto". Díreu que es el que fan tots els governs....bé, no tenim pretensió d'originalitats com les que van causar les guerres mundials, les revolucions i altres "catàstrofes". Las "revoluciones pendientes" li les deixarem a uns/unes altres amb més vocació destructiva-constructiva. Nosaltres volem gestionar la "res publica" des del sentit comú (es a dir...desde la majoria democràtica) però rebutjant clarament qualsevol tipus de populisme, atents a l'Estat de Dret (que en la meua modesta opinió...és la major conquesta històrica que podem concebre i allò més valuós per respectar i legar als nostres fills o nets...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada