divendres, 23 d’abril del 2010


Punt de Debat Alacantí ja és Associació Cultural

Hui ha tingut lloc l'acta fundacional de l'associació Punt de Debat Alacantí. Hui hem deixat de ser un simple grup de persones que ens reunim periòdicament, que estimem la Terreta i volem la seua repersonalització per a convertir-nos en una més de les Associacions Culturals d'Alacant.

La primera junta directiva de l'associació és la següent:

- President: Ferran de Rojas
- Vice-President: Quique Tébar
- Secretari: Josep Lluís Mira
- Tresorera: Cristina Sirvent

sent vocals la resta de membres de l'associació: Manuel Gascó, Pilar González, Emili Rodríguez-Bernabeu, Lluís Moreno, Ramon Pastor, Fabián Coloma i Pascual Palmí.

Mostrem als lectors els articles 4t (Finalitats) i 5é (Activitats) dels nostres estatuts:

Article 4. Finalitats

L'associació té per objecte la recuperació i promoció dels valors i la personalitat alacantina, com a mitjà per aconseguir la integració i consolidació cultural, econòmica i social d’Alacant dins d’un context real i plenament valencià en tots els aspectes i vessants, així com el pensament social i demòcrata cristià, el personalisme comunitari i la valoració del patrimoni alacantí i valencià material i immaterial.

En concret es proposen les següents finalitats:

a) L’estudi i investigació dels pensaments i valors esmentats, la seua difusió i presència.

b) Promoure i contribuir al reconeixement i a la consolidació del llegat valencianista des d’un punt de vista territorialment plural i amb la vocació de representar el sentit de la ciutat d’Alacant i la seua comarca.

c) Ajudar a la vertebració del conjunt de la Comunitat Valenciana en tots els aspectes, fent especial incidència en la posició d’Alacant i la seua comarca en tots els sentits.

d) Intentar comprendre, analitzar i donar respostes als problemes i reptes humans, ambientals i sociològics d’actualitat més rellevants en cada espai de la nostra Comunitat Valenciana i molt en especial en Alacant i el seu entorn.

Article 5. Activitats

1.Les finalitats de l'article anterior seran servides mitjançant diferents activitats, majorment:

1.1.Recopilació física i virtual (per ex. a internet o en suports electrònics o informàtics) de materials, llibres o documents, permetent el seu coneixement o conservació.

1.2.Celebració de debats, conferències, taules rodones, jornades, cursos; assistència o intervenció en mitjans de comunicació.

1.3.Assessorament i col•laboració amb entitats públiques i privades, associacions, fundacions, organitzacions polítiques i socials; convocatòria de premis.

1.4.Altres activitats de caire cultural i ideològic.

2. Mantindre contacte, relació i col•laboració amb altres entitats i associacions que tinguen els mateixos objectius, establint lligams amb la realitat alacantina i del conjunt valencià.

1 comentari:

  1. M'encanta la foto! Sobretot pels ulls rojos d'alguns, com jo :D . Hem eixit molt bé tots, eh? xD

    Lluís Moreno

    ResponElimina