divendres, 29 de gener del 2010


Pujol creu "urgent" que Catalunya i la C. Valenciana col•laboren en reivindicar el corredor mediterrani.


Pujol creu "urgent" que Catalunya i la C. Valenciana col•laboren en reivindicar el corredor mediterrani. El Punt de Debat Alacantí present a l’acte del expresident a l’Aula CAM


L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, va afirmar que és "urgent" que Catalunya i la Comunitat Valenciana col•laboren en la defensa dels seus "interessos econòmics comuns", com la construcció d'infraestructures ferroviàries que permeten vincular per fi l'arc mediterrani amb la resta d'Europa i trencar el sistema radial amb el qual Madrid pretén supeditar la productivitat i interessos que es produeixen ací.

Amb motiu de la seua visita a Alacant per a oferir una conferència sobre 'L'eix mediterrani al context espanyol i mediterrani' a l'Aula CAM d'Alacant, Pujol ha recordat que entre les dues comunitats s'ha mantingut una "batalla" a causa d'"un cert sectarisme" existent a Espanya i a una "concepció rabiosament radial" de l’Estat.

Pujol s'ha referit a la potència dels territoris que conformen l'arc mediterrani espanyol, i ha subratllat que "no té sentit no aprofitar l'oportunitat que presenta la façana mediterrània" que constituïxen territoris com Múrcia, la Comunitat Valenciana i Catalunya, ha indicat.

En este sentit, ha destacat el potencial que tenen els ports de València i Barcelona com a via d'entrada dels productes procedents d'Àsia, així com la importància que existisca un tren d'alta velocitat dotat d'ample europeu per a mercaderies que vincule estos ports amb la resta de les capitals d’Europa, ja que és el camí més curt des de el Canal de Suez i l’Orient Pròxim, així també per al fluix humà és rellevant que es reforce la potència de l’aeroport de l’Altet, .

L'expresident ha indicat que Barcelona i el binomi Alacant-València ciutat tenen "bones cartes", ofertes complementàries i un pes específic de primer orde però "és urgent" actuar en esta direcció, perquè ja s'ha "perdut molt temps", segons ha dit, i existixen altres ports i àrees com la de Rotterdam i vessant Atlàntica europea que són competidors en este camp.

Pujol va fer moltes i intel•ligents reflexions sobre política estratégica, economía i construcció social i demanà als valencians (incloent-hi especificament als alacantins) que siguen “molt valencians, fortament valencians, i així solucionaran molts problemes i superaran moltes pressions”.

L’acte es va plenar de gom a gom i hi assistiren alguns companys del Punt de Debat Alacantí, que tingueren ocasió de saludar al gran polític democristià. A més a més hi havien persones significatives alacantines, empresaris i de la universitat. Només un grup protestà a la porta de la seu amb consignes castellanistes.

3 comentaris:

  1. Sí. Així va ser. Jo també vaig acudir a la conferència. Al saló hi havia gent de tots els espectres, - verds, esquerres , valencianistes, catalanistes, església - tots amb un factor comú. Volem el millor per la terra. Per això hauriem de salvar primer el País (concentració nacional) i ja vindran després el purísmes.
    Cada vegada ho tinc més clar.

    ResponElimina
  2. Disortadament Pere el públic no vota baix l'òptica de "concentració nacional" sinó baix el parer personal de molts factors i consideracions econòmiques, socials, sentimentals i ideològiques. En qualsevol cas tampoc no crec que els votants siguen sempre els desencertats i els demés tinguem raó. Per a una aposta de concentració nacional cal exigir també una coherència i una posició a l'abast d'una majoria i una vocació de "cobrir" un ample espectre que puga fer país, per tant col·locar-se a l'extrem de l'esquerra o de la dreta, nàixer amb ambició de fer frontissa cap al Pp o Psoe no és solució d ecap manera.
    Podria haver un enteniment i un programa coherent entre socialdemòcrates moderats i centristes, nosaltres estem construint este últim espai, sense dubte necessari per a engegar a tot un arc de la població, ara em pregunte a on esta l'altra part i per quins objectius concrets treballa i esta disposada a fer coincidència real. No penses?

    ResponElimina
  3. estaria bé però els de comunidaz valenciana només miren per desgràcia cap avall,cap a múrcia....

    Lo del grup amb consignes castellanes és el que faltava,que volien? mare que gent i que poca feina....

    ResponElimina