divendres, 16 d’abril del 2010


Faç Divina, misericòrdia !!


Un any més, hem anat a vore't i hem complit amb la tradició. Un any més hem fet la Romeria des de la nostra Santa Església Cocatedral de Sant Nicolau de Bari fins a la teua casa, el Monestir de la Santa Faç. T'hem pregat, hem plorat i t'hem venerat. Amb el brussó, el mocador d'herbes i la canya amb la branqueta de romaní.

Com cada any, 2 Dijous després de Dijous Sant, herculans i foguerers es deixàvem notar d'una manera especial amb la nostra indumentària. Ja ho diu el refrany: "L'alacantí, herculà, foguerer i en Santa Faç pelegrí". I és que els herculans, enguany si cap volíem pregar-te si cap amb més força que mai per aconseguir eixir de la situació tan roïna en la que ens trobem i acabar la temporada amb l'ascens del nostre equip a la primera divisió.


Enguany, tot i malgrat que la meteorologia avisava de possibles pluges, estes no van fer acte de presència, si bé el cel va estar ennuvolat a primeres hores del matí. Esta circumstància va permetre una Romeria molt agradable per als més matiners. Hores més tard, el sol va eixir permetent als alacantins disfrutar d'una gran jornada a la platja, el camp o la muntanya amb la família i els amics, en el dia dels alacantins per excelència.


Molts es pregunten per què la imatge present en la custòdia que guarda el teu llenç s'assembla més a la iconografia oriental (Bizantina) i no a l'occidental, més habitual per estes longituds (en la foto superior dreta, rostre de Crist a la imatge de la Germandat de la Santa Faç d'Ontinyent), més sofrent i mostrant un Crist amb la corona d'espines, que no apareix al teu rostre. Tanmateix, allò que sí apareix en el teu ull dret és la llàgrima amb la qual va vindre dies més tard la pluja que acabà l'any 1489 amb una llarga temporada de sequera, com recullen les cròniques de l'època.



Enguany, i com a novetat, el proper Dissabte 24 d'Abril es permetrà que el teu poble alacantí puga tocar la custòdia que et guarda. S'espera la participació amb l'acte de molts fidels.

Deixem els enllaços següents per als notres lectors, perquè et coneguen una miqueta més, ja que ets per a nosaltres molt més que un Sant Llenç, ets la Santa Faç venerada pel poble alacantí:

Santafaz.com: Pàgina Web creada l'any 2006 per ALC Internet Sistemas:
http://www.santafaz.com/

Pàgina web oficial de l'Ordre de les Religioses Franciscanes Clarisses, ordre de clausura del Monestir de la Santa Faç (amb so):
http://www.clarisassantafaz.com/

Video amb imàtgens del Monestir de la Santa Faç (sense so):
http://www.youtube.com/watch?v=hJscG2OUP1E

"Plegaria a la Santa Faz" (Lletra i música de Moisés Davia), Video amb la cançó i imàtgens relacionades:
http://www.youtube.com/watch?v=XPGU35snnqg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada