dissabte, 24 d’abril del 2010


Ponència de Vicent Miquel i Diego (convidat especial)

Una volta constituïts com associació, ha tingut lloc la ponència "Democràcia Cristiana i Personalisme Comunitari" a càrrec de Vicent Miquel i Diego, convidat especial per a l'ocasió.
Vicent Miquel i Diego (La Nucia, 1939) és un destacat membre de la històrica UDPV (Unió Democràtica del País Valencià) i un dels impulsors del valencianisme de construcció i de la unió d'esforços entre corrents diferents d'entendre la nostra forma de ser i el nostre futur com a poble. Va vindre acompanyat per Carles Choví, secretari General de la formació Units x Valéncia i Francesc Tarazona, vocal de la mateixa formació.

Vicent va explicar als membres de Punt de Debat Alacantí què entenem per Democràcia Cristiana i Personalisme Comunitari, establint que el progrés de l'individu es deu d'una banda al seu desenvolupament individual però d'altra al context col·lectiu. Va establir, per este ordre, 3 comunitats d'origen: Família, municipi i comunicació humana a través de la llengua.

En els últims minuts va tindre lloc un interessant debat al voltant del binomi Alacant-València, analitzant per què tradicionalment Alacant s'ha trobat lluny del context valencià i quines poden ser les solucions per al futur. Emili Rodríguez-Bernabeu, autor del llibre "Alacant contra València", va ser un perfecte portaveu per a l'ocasió.

Una volta va finalitzar el debat, i per a celebrar la nostra constitució com Associació Cultural, vam anar a sopar a un restaurant proper. Josep Lluís Mira va entregar als nostres convidats una recopilació d'interessants articles de premsa de l'any 1986 i Emili Rodríguez-Bernabeu va regalar a cada assistent un exemplar del seu llibre de poemes "Domini del Sol".

Fes clic ací per vore
"La fidelitat a les arrels", video dedicat a Vicent Miquel i Diego amb motiu de l'homenatge que va rebre el passat a València a càrrec dels seus companys de la UDPV.

Com a curiossitat, en el video apareixen imàtgens de la S.E. Cocatedral de Sant Nicolau en la Guerra Civil, així com els bombardejos a la Ciutat d'Alacant de 1938.

3 comentaris:

  1. Quique felicitats per l'impuls del Punt de debat alacantí, afortunadament pareix que a la ciutat d'Alacant malgrat les adversitats polítiques i socials(aquesta apreciació és també extrapolable a la resta del País) s'estàn conformant,si be no unes majories polítiques si uns moviments cívics( com ho vam poder veure el dia de la desfeta nacional a Valéncia) que encara és preocupen per la identitat i la idiosincracia pròpia d'aquesta terra.
    Hem va sabre molt greu no poder-hi acudir al debat, el día que m'ho comunicares peró és que alguns divendres com estic de "mudança"(Sant Vicent-Tàrbena) hem resulta certament complicat, no obstant, patisc d'un defecte inherent a la gent de poble, que no és un altre que el de ser un xafarder,per tant, el blog de punt de debat sofreix freqÜentment algna visita meua per a que sapiau que estic al corrent.
    A veure si al pròxim debat o activitat puc aproparme, no obstant això, al blog no he trobat les dates en les quals vos reuniu, per tant, si posareu un avís o noticia al blog amb antelació hem vindría perfecte.
    Adeu

    ResponElimina
  2. Hola Felip, et podem afegir a la nostra llista de correu perquè pugues estar actualitzat de les nostres novetats ok?

    Envia'm un correu amb la teua adreça a entemar@telefonica.net

    Moltes gràcies per la teua participació.

    Salutacions, Quique

    ResponElimina
  3. Només tres coses. Primer. On diu "tradicionalment Alacant s'ha trobat lluny del context valencià"', què enteneu per context valencià i què enteneu per tradicionalment?

    Segon, València ciutat no crec que puga donar lliçons d'estar molt a prop de molts contextos valencians.

    I tercer, fer cas a un partit polític neoblaver, no crec que siga la solució de tots els mals que patim a Alacant.

    ResponElimina