dimarts, 18 de setembre del 2012


QUESTIONARI SOBRE ASSOCIACIONS A ALACANT



QUESTIONARI QUE ENS FA ARRIBAR JUANJO PAYÀ (PERIODISTA AL DIARI "INFORMACIÓN" D'ALACANT, COM A PART D'UN REPORTATE SOBRE ASSOCIACIONS CULTURALS, ETC, A ALACANT


1- ¿Cómo nació el colectivo o grupo (en aquest cas EL PUNT DE DEBAT ALACANTÍ)

Va naixer com a consequència de dues inquietuds: la inexistència d’un àmbit de diàleg socio-polític que arreplegara la sensibilitat valencianista de centre i la preocupació pels problemas que té Alacant i la seua zona d’influència, i en especial: la seua despersonalització cultural i la seua sucursalització económica.

2- ¿Qué fines tiene? ¿De qué temas suelen hablarse?
Els fins estan implícits en el que he dit abans. Els temes han sigut variats: des de la desaparició d’entitats bancàries alacantines o valencianes, fins a la problemática de l’ensenyament del valencià a les escoles… També hem de dir que hem dut a terme alguns itineraris geogràfics-culturals sobretot a l’àmbit comarcal.

3- ¿Hasta qué punto veis necesarios este tipo de grupos culturales? ¿Nacen por la dificultad de tener una voz cultural?
Una característica de les societats democràtiques i obertes és l’aparició (i de vegades també la desaparició) de tota mena d’iniciatives socials, econòmiques i culturals. El que seria preocupan tés que no aparegueren. Seria una mostra d’atonia i d’esgotament espiritual per part d’una determinada societat.

4- ¿Es cada vez mayor el poder que tienen estos grupos culturales en las redes sociales? 
Crec que les persones interesades pel poder, farien millor en integrar-se directament en partits polítics, o en associacions empresarials o inclús sindicals. Nosaltres aspirem a exercir -en tot cas- una influència d’ordre més bé intelectual, i sobretot servir per a la intercomunicació de persones que tenen unes certes característiques comunes i una sensibilitat pels temes d’Alacant i la Comunitat Valenciana, apostant pel seu redreçament i per un major protagonisme a nivell de l’Estat Espanyol.

5- ¿Os gustaría que se os tenga en cuenta más, por parte de instituciones públicas y políticas? ¿O tenéis ya ese apoyo?
En aquests moments el nostre problema principal és d’ordre més bé intern. Algunes persones que estaven molt involucrades en l’associació, han deixat d’acodir a les reunions i això ha repercutit en una forta disminució del nombre d’activitats i dels participants en elles. Exhortem als nostres socis i simpatitzants a reprendre l’entusiasme inicial, perque els problemas són cada vegada majors i els alacantins som els responsables més directes del futur de la nostra terra.

1 comentari:

  1. It’s a classic great for me to go to this blog site, it offers helpful suggestionssky blue credit repair review

    ResponElimina